Als je een nieuwe boiler nodig hebt, moet je kiezen tussen een zonneboiler of een elektrische boiler. In dit artikel bespreken we de werking, voordelen en kosten van beide systemen.

Introductie

De zonneboiler is een populaire keuze onder huishoudens in Nederland. Dit komt mede doordat deelnemende huishoudens tot wel €1.000,- subsidie kunnen ontvangen vanuit de overheid. Maar wat is een zonneboiler nou precies en wat zijn de voordelen? Wij leggen het je graag uit!

Een zonneboiler is eigenlijk niets meer dan een speciale thermoskan die gebruik maakt van de energie die vrijkomt tijdens het verbrandingsproces van aardgas. Het apparaat kan worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem van je huis, waardoor je bespaart op je gasrekening. In sommige gevallen is het ook mogelijk om de warmte die vrijkomt bij het douchen of koken direct te gebruiken, dit noemen we dan een indirect gestookte boiler.

Wanneer je ervoor kiest om je boiler elektrisch aan te sluiten, maak je gebruik van duurzame energ

Zonneboilers

Zonneboilers

De zonneboiler is een populaire keuze onder mensen die hun huis willen verwarmen met hernieuwbare energie. Zonneboilers werken door het opvangen van warmte van de zon in een vloeistof die door een warmtewisselaar loopt. Deze vloeistof kan dan worden gebruikt om water te verwarmen of om een ​​radiatorketel te draaien.

Voordelen van zonneboilers:
-Goedkoper dan elektrische boilers, aangezien er geen stroomverbruik is
-Kan helpen bij het verminderen van uw uitstoot van broeikasgassen
-Kan worden gebruikt als onderdeel van een hybride systeem dat ook gebruik maakt van elektrische of gasgestookte boilers

Elektrische boilers

De elektrische boiler is een populaire keuze onder huiseigenaren. Ze zijn eenvoudig te installeren en te gebruiken, en ze zijn goedkoper dan andere soorten boilers. Elektrische boilers werken door het verwarmen van water met behulp van elektrische weerstand. Dit proces is relatief snel, dus je kunt direct genieten van warm water uit de kraan. Elektrische boilers zijn ook veilig, betrouwbaar en onderhoudsvriendelijk.

Conclusie

Er zijn twee soorten boilers die je kunt gebruiken om water op te warmen met behulp van de zon: zonneboilers en elektrische boilers. Beide hebben hun eigen voordelen en nadelen. Zonneboilers zijn duurder in aanschaf, maar ze geven je ook meer besparingen op de lange termijn. Elektrische boilers zijn goedkoper in aanschaf, maar ze zullen je meer kosten in het gebruik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *