Een Jacuzzi is een ontspannende toevoeging aan elk huis, maar de kosten van het opwekken van de benodigde warmte kan flink oplopen. In dit artikel delen we 5 tips die je kunt gebruiken om energie te besparen wanneer je je Jacuzzi gebruikt!

Gebruik je Jacuzzi niet langer dan 30 minuten per dag

Plaats je Jacuzzi niet in direct zonlicht. Zet ‘m liever onder een afdak of parasol, zodat je niet extra stroom hoeft te gebruiken om ‘m op temperatuur te krijgen.

Gebruik je Jacuzzi niet langer dan 30 minuten per dag. Wanneer je ‘m langer aan hebt staan, gebruik je veel meer stroom en ben je ook meer water aan het verwarmen.

Zet de thermostaat van je Jacuzzi op een lagere stand. Hierdoor bespaar je energie, zonder dat je het merkt in de temperatuur van het water.

Isoleer je Jacuzzi met een speciale isolatieset of doe er een solar cover overheen als je ‘m even niet gebruikt. Zo voorkom je dat er warmte verloren gaat en hoef je de volgende keer minder stroom te gebruiken om het water opnieuw op temperatuur te krijgen.

Doe regelmatig onderhoud aan je Jacuzzi, zodat alle

Zet de verwarming van je Jacuzzi uit wanneer je er niet in ligt

Zet de verwarming van je Jacuzzi uit wanneer je er niet in ligt. Dit lijkt misschien een open deur, maar het is een van de grootste verspillers van energie. De meeste mensen laten de verwarming aanstaan ​​om ervoor te zorgen dat het water warm blijft, maar dit is absoluut niet nodig. Als je weet dat je niet in de buurt bent om in je Jacuzzi te springen, zet hem dan gewoon uit totdat je thuiskomt.

Een Jacuzzi op een koele plek zetten bespaart energie

1. Een Jacuzzi op een koele plek zetten bespaart energie omdat het apparaat niet hard hoeft te werken om de watertemperatuur te behouden.

2. Zet de thermostaat van je Jacuzzi lager als je ‘m buiten gebruikt. Zo hoeft het apparaat minder energie te verbruiken om het water warm te houden.

3. Gebruik een afdekzeil of -hoes om je Jacuzzi af te dekken als je ‘m even niet gebruikt. Dit voorkomt dat er warmte ontsnapt en dat het apparaat harder moet werken om het water op temperatuur te houden.

4. In de winter is het verstandig om je Jacuzzi vaker binnenshuis te gebruiken, zodat het apparaat minder energie hoeft te verbruiken om het water warm te maken of te houden.

5. Controleer regelmatig de isolatiematerialen rondom je Jacuzzi, zoals rubberen afdichtingstrips of special

Een Jacuzzi gebruiken met een timer bespaart ook energie

1. Zorg ervoor dat je Jacuzzi een timer heeft. Dit zorgt ervoor dat je Jacuzzi niet de hele tijd aan staat en er geen onnodige energie wordt verspild.

2. Stel de timer in op een tijd waarop je zeker weet dat je de Jacuzzi gaat gebruiken. Dit zorgt ervoor dat je Jacuzzi niet voor niets aanstaan ​​en er geen energie wordt verspild.

3. Zorg ervoor dat je de temperatuur van het water in de Jacuzzi reguleert. Wanneer het water te warm is, gebruikt de Jacuzzi meer energie om het water op te warmen en dit kan leiden tot hogere energiekosten.

4. Gebruik altijd de juiste hoeveelheid water wanneer je de Jacuzzi gebruikt. Als je te veel water gebruikt, zal de Jacuzzi meer energie verbruiken om het water op te warmen en dit kan leiden tot hogere kosten.

5. Zorg erv

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *